Run result 3 when starting FreePBX on old hardware

Configuring synchronization, sensors, and optimizations
Post Reply
User avatar
CRM User
Posts: 139
Joined: Sun Nov 27, 2016 3:41 pm

Run result 3 when starting FreePBX on old hardware

Post by CRM User » Sun Jun 24, 2018 2:09 pm

I'm running FreePBX on a couple of old servers for testing. I installed HAAst and although everything seems to work, I sometimes see this error after failing over the cluster:
Sat Jun 23 23:02:23 2018, 00000721, E, System Command, Failed to start Asterisk (start) wrapper. Run result 3; exitcode 0
What is wrong?
Account for questions transferred from CRM system
User avatar
Telium Support
Posts: 185
Joined: Sun Nov 27, 2016 3:27 pm

Re: Run result 3 when starting FreePBX on old hardware

Post by Telium Support » Sun Jun 24, 2018 2:14 pm

Run result 3 means that it is taking too long to start Asterisk/FreePBX and something is wrong, so HAAst gives up.

In your case there are two compounding factors. First the old hardware is probably slowing started, but to an acceptable level. Second, FreePBX's startup script can be very slow as it resets permissions on lots files, etc. If you start the FreePBX service manually you will even see a warning message about slow startup (and a link to their wiki on how to speed it up).

Your choices are to speedup the FreePBX start (as outlined by Sangoma on their website), or, increase the amount of time HAAst will wait. To do the latter, edit the maxstoptime key in the [asterisk] stanza of the haast.conf file
Post Reply